Tips voor campers

 

Wist u dat diesel tegenwoordig voor 15% bestaat uit biodiesel ?
Als u uw camper wat langer niet gebruikt, bv. in de winter, dan kan er door condensvorming in combinatie met de plantaardige biodieselresten algengroei ontstaan in uw brandstofsysteem. Dit zorgt ervoor dat verstuivers e.d. kunnen gaan haperen. Het is daarom raadzaam om voordat u de camper stalt een speciale dieseladditief toe te voegen. Henk van Herk kan u voorzien van dit additief. Wij adviseren u graag hierover.

 

Alkoof, vol integraal, half integraal of buscamper?

Campers worden gebouwd in eern 3-tal carosserievormen. Welke voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van het aantal passagiers en de gewenste rijeigenschappen.

- Alkoof: cabine van bedrijfswagen met "bult" (slaapcabine) boven de bestuurder. Meestal geschikt voor 4-6 personen. Voordeel is de grote laadruimte boven de bestuurderscabine. Nadeel zijn de slechtere aerodynamische eigenschappen van dit type camper.

- Vol integraal: volledig eigen opbouw door camperbouwer. Meestal geschikt voor 2-4 personen. Voordeel is het, vaak aanwezige, hefbed dat extra slaapplaatsen biedt op de campeerplaats maar tijdens het rijden geen ruimte kost (opklapbaar). Aerodynamisch wat minder dan de half integraal, maar wel ruimtelijker dankzij de touringcar achtige opbouw.

- halfintegraal: cabine bedrijfswagen met aerodynamische opbouw. Meestal geschikt voor 2 personen. Voordeel is het goede rijgedrag, maar desondanks de aanwezigheid van alle faciliteiten.

- buscamper: (verhoogde) bedrijfsbus met campeerinbouw. Geschikt voor 2 personen. Voordelen zijn het goede rijgedrag en de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven. De uitrusting is wel vaak wat basaler.

 

Voor het rijgedrag is verder ook het chassis belangrijk. Bijv. Fiat kent naast normale chassis ook de Alko en Maxi chassis. Een alko chassis is lager en heeft daardoor een betere instap en rijgedrag. Een maxichassis is een zwaarder (terug gekeurd) chassis en is daardoor goed geschikt voor grotere campers.

Net Binnen:

 

 

         

Wij zijn aangesloten bij:

bovag

Henk van Herk Campers | De Hoefseweg 3 | 5512 CH VESSEM
Telefoon: 0497 - 591 842